Hos många företag är det en självklarhet att åka utomlands på konferens någon gång per år, samtidigt som det för andra alltid har känts naturligt att stanna på hemmaplan.

En konferens, utbildning eller kickoff är oftast en stor investering. Därför är det helt avgörande att den blir så effektiv som möjligt ur alla aspekter. Många tror att konferens utomlands med automatik innebär fest och semester men så är det absolut inte.

Leventa jobbar med konferenser i just Portugal av många orsaker. Vi och andra arrangörer av konferenser i varmare länder, ser detta som faktorer som ökar ditt events värde. Här kommer några exempel från Portugal:

  • Klimatet. Eftersom det är klimat motsvarande svensk sommar (utan veckor av regn) i oktober-november samt i februari – april i södra Portugal, så kan man förlägga både konferenspass och aktiviteter utomhus. Fördelen med detta är att det gynnar kreativitet, energi och inlärningsförmåga samtidigt som det ger deltagarna en upplevelse som de minns.
  • Aktiviteter. Att ha kul tillsammans på konferensen är en viktigt del. I Portugal finns det oändliga möjligheter till roliga och spännande upplevelser både på land och hav. Leventa strävar t ex efter att ”bygga ihop” aktiviteterna med konferenspassen. Det kan t ex innebära att man vandrar i vacker natur och har walk & talk på ett specifikt ämne. Sen stannar man och fikar och har en workshop på stranden.
  • Priserna. Alla vill bo och äta bra på sin konferens. I Portugal finns några av Europas vackraste resorter, belägna direkt på stranden. Genom personliga relationer direkt med hotelldirektörerna kan arrangörer på plats erbjuda er boendepriser som är långt under motsvarande standard i Sverige. Eftersom man kan göra så mycket i naturen så är aktiviteter mycket prisvärda. Man får helt enkelt mer upplevelse för pengarna!
  • Varumärkesbyggnad. Idag slåss företagen om att attrahera kompetent och engagerad personal. Vi vet av erfarenhet att en riktigt givande konferens utomlands gör att deltagarna pratar om er som arbetsgivare på ett mycket positivt sätt till vänner, familj, i sina affärsnätverk mm när de kommer hem. Detta gör skillnad! Både för att få personal att stanna och för att attrahera ny. Att belöna sin personal med upplevelser har visat sig vara långt mycket mer uppskattat än en ren löneökning för en stor del av dagens arbetskraft. Varför inte utlysa en tävling under konferensen? Bästa bilden/inlägget i sociala medier vinner ett pris på avslutningsmiddagen. På så sätt skapar ni en stor positiv publicitet under er konferens vilket är värt stora pengar i rent marknadsföringssyfte.

Konferensinspiration

Kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig för ett första inspirationssamtal.